♥ ♥ ♥ mY cOLOuRfuL LiFe ♥ ♥ ♥

Don't be sad,you will see that one day.. Everything is going to be just fine, Don't give up and try your best. Allah will always be with you...

Honeymoon @ Krabi

JUST pictures!!
  
Jom p Krabi
duit Thailand
  
penginapan pertama di Onang Orchid.
 penginapan kedua Somkiet Buri Resort
study map
alala... dlm filem gitue...hehehe
 melepak jap!
 Makanan kat Krabi best! 60% muslim. senang nk cari makanan halal
LOVE FOREVER
 gagoh ngat tolak batu tue...
 air yg jernih
 di tepi pantai yg indah...lalala...
 jom p bederak (ronda2). nie sewa motor RM15 sehari. murah bro
 couple watch
 Subhanallah... pantainyer sgt cantik!!
 melompat lebih tinggi
 d petang hari yg mendung sebelum hujan turun
safety first... nie singgah kat CC sementara tunggu hujan reda... nak buka facebook pun ade ciri2 keselamatan jugak.. hehehe...



Aku Terima Nikahnya

Alhamdulillah...segala puji bagi Allah Maha Berkuasa dari Segalanya...Sang Pencipta, Sang Pencinta...Terima kasih kerana di beri kesempatan pada kesempitan ruang nie..untuk aku berceloteh di ruangan nie ...♥ ♥ ♥ mY cOLOuRfuL LiFe ♥ ♥ ♥ ... Sujud syukur padamu atas segalanya...Alhamdulillah.. sudah lama tidak meng'update' blog nie...sejak bertukar status...

nie nk bercerita tentang kisah cinta aku berakhir status cik kpd puan..
Pada 01/09/2011  bersamaan 3 Syawal 1432 tepat jam 12.06 tgh hari bertempat di Masjid Felda Tenang...dengan sekali lafaz maka aku telah sah bergelar isteri kepada Abd Rahim...sujud syukur ku kepadaMU Tuhan...

time nie..nervous jugak...sedih pun ade...
posing jap selepas akad nikah

Terima kasih kpd keluarga tercinta kerana bertungkus-lumus dlm menjayakan majlis nie...tak tidur sampai pagi...semoga Allah membalas segala usaha kalian semua...
Sedikit pic majlis @ Felda Tenang

hantaran untuk suami tersayang
hantaran untuk isteri tersayang
i love this pic so much...natural beauty..

-out door @ Lata Tembakah-
hehehe..akhirnyer berjaya jugak hubby angkat sayang...
sayang nampak kurus di situ..hehehe
Pada 10/09/2011 bersamaan  12 Syawal 1432 Hijriah, majlis di pihak suami bertempak di Sekolah Dato' Keramat...

~ keluarga pihak perempuan ~
~ keluarga pihak lelaki ~
bersama bonda tercinta


~ our mek dan ibu ~

Terima kasih dan bersyukur di atas kurnianMU ya Allah...
semoga tautan cinta dan kasih sayang kami diiringi serta mendapat keredhaan dariMU ya rabb.....

sesungguhnya aku meyintaimu dan menyayangimu suamiku Abd Rahim ikhlas dari isterimu Nor Hasula


All Praises to Allah...

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA BUAT UMMAT ISLAM DI SELURUH DUNIA. Semoga Ramadhan tahun ini lebih baik dari tahun². yang sebelumnyer... inilah yang selalu kita harap².kan.. Insyaallah. Hari sudah 14 Ramadhan 1432 Hijriah. sedar tak sedar sudah separuh bulan kita telah menjalani ibadah puasa...

WANITA....oh WANITA....duhai WANITA...wahai WANITA...termasuk aku adalah seorang wanita...baru aku sedar aku bukan lagi seorang remaja, aku adalah seorang WANITA... seiring dengan perubahan itu, maka bertambah jua lah pengorbanan dan hala tuju yang perlu aku berhati-hati dalam merialisasikan sesuatu perkara....

Bergelar wanita, sedarlah dirimu dilimpahi pelbagai nikmat oleh Allah s.w.t. Biarpun malam kamu dibasahi air mata dek kedukaan yang melanda, namun siangnya senyummu terukir melihat sinar mata anak-anakmu yang begitu sungguh-sungguh menyayangi dirimu.

Alangkah bahagianya menjadi seorang ibu yang penuh kasih sayang dan kelembutan. Sesungguhnya begitu banyak imbuhan dan pahala yang menantimu kerana didikan yang benar bakal melahirkan insan yang menyayangi Allah. Mereka akan mendalam sujud-sujud dalam apa jua ibadah mereka.

Didikan itu bukan sahaja buat anak-anakmu di antara perempuan-perempuan sejenismu. Anda boleh menjadi penyeru menggunakan kata-kata yang indah, menyejukkan hati, nasihat mendamaikan jiwa, berdebat penuh hikmah, berbincang dengan cara yang mulia. Pasti kisah hidupmu nanti harum seindah kasturi dan sering diingati.

╔♫═╗╔╗
╚╗╔╝║║♫═╦╦╦╔╗
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣
╚═♫╝╚═╩═╩♫╩═╝
ALLAH S.W.T
...mY FaMiLy.. ^^
mY LOvE... =)
mY FriEnDS.. ~.~
n aLL Of My ThIngS...
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•


~sekian Terima Kasih ~





"ISLAM menggariskan akhlak yang terbaik untuk merealisasikan percintaan sesama lelaki dan perempuan yang mukalaf. Terdapat tiga peringkat percintaan yang mana orang Islam hendaklah mencuba sedaya upaya mereka untuk memelihara kesucian cinta itu daripada dicemari unsur-unsur maksiat dan perkara-perkara yang dapat membawa kepada kemurkaan Allah. Tiga peringkat tersebut adalah cinta sebelum perkahwinan, cinta selepas bertunang dan cinta selepas perkahwinan."
Alhamdulillah...segala puji bagi Allah Maha Berkuasa dari Segalanya...Sang Pencipta, Sang Pencinta...Terima kasih kerana di beri kesempatan pada kesempitan ruang nie..untuk aku berceloteh di ruangan nie ...♥ ♥ ♥ mY cOLOuRfuL LiFe ♥ ♥ ♥ ... Sujud syukur padamu atas segalanya...Alhamdulillah my first step already done. Step ape kah itu....hehehe...majlis pertunangan telah pun selesai dengan selamat.terima kasih kepada keluarga ku, sanak saudara, sahabat handai dan jiran tetangga yang sudi meringankan tulang bertungkus lumus menjayakan majlis nie... tarikh keramat buat aku...8/10/2010 (berkenalan), 14/10/2010 (dilamar), 5/11/2010 (merisik), 14/03/2011(bertunang) rasa macam aku nie bermimpi jer...bermimpi kah aku? owh tidak...ia adalah kenyataan sudaaa...okies...semoga hubungan kami nie berkekalan hingga ke akhir hayat. [x tau nak wat ayat daa....no idea right now..huhu..]

(◠‿◠)~...“♥♥”...~(◠‿◠) بارك الله لكما وبارك عليكما وجمع بينكما في خير (◠‿◠)~...“♥♥”...~(◠‿◠)

Puas hati....lalala...kenapakah? puas hati laa ...sebab hantaran aku yang deco sendiri...seharian aku bertungkus-lumus nak siapkan gubahan nie..sebelum anak2 buah aku sampai umah...kalau diorang ade... agar sukar untuk aku buat...sebab diorang nie suke menolong...tolong kacau...lalala....~

~ nie die bahan2 nak wat gubahan tue ~

~ tarraaa...dah hampir siap ~

~ hantaran dari pihak lelaki ~

~ hantaran dari aku ~

~ kiriman ku buat mu ~

~ berdebar gak mase nie...nasib cincin muat..ngengenge ~

~ bersalaman ibunda dan bakal mertua... ~

~ kucupan buat bonda tersayang ~

~ wif my dear friend imah later on become my cousin ~

~ wif kak teh (sis-in law) n my sis kak ngah ~

~ wif ucuk...along aida ~

~ wif double angah nadia n wiyah ~

~ wif my sis kak habsah ~

~ wif along syuhada n angah maslina ~

~ wif along shahrun, baby auni, kakak alia, kakak arisya n angah maslina ~

~ macam2 sudaaa..... ~

~ wif kedua belah pihak ~

Terima kasih kepada my kakak ipar cik na selaku juru makeup [minta tlg die touch up muka aku tue...] teramat malu bila sudah di touch up..kalau boleh tak nak kuar bilik daaa....rasa muka aku nie macam badut...first time aku di makeup...huhuhu...

p/s:minta maaf laa... kerana majlis ini untuk family jer...so kwn2 aku xde laa bgtau sgt pom... xnk kecoh2 n heboh2.just tunang rs x elok sgt klo gtau...jgn berkecil hati yer...insyaallah...on my big day...all of u are invited...


Related Posts with Thumbnails

My Followers

♥ Tentang Diriku ♥

My photo
Jertih, Terengganu, Malaysia
I am a person who is positive about every aspect of life.There are many things I like to do, to see, and to experience. I like to read, I like to write, I like to draw, I like to think, I like to dream, I like to talk, I like to listen, I like to joke, I like to laugh, I like to be alone, I like to be surrounded by people, I like to love. I like flowers in spring, rain in summer, leaves in autumn, and snow in winter. I like delicious food, comfortable shoes and comfortable clothes ...owh! see... so many things I like! huhuhu....peace no war..:D

Life Time

allah

* STRENGTH *

I ask for strength.. and Allah gave me difficulties to make me strong.. I asked for wisdom.. and Allah gave me problems to solve.. I asked for courage.. and Allah gave me obstacles to overcome. I asked for Love.. and Allah gave me troubled people to help. I asked for favors... and Allah gave me opportunities... " may be i received nothing i wanted.. but i received everything i need."

hambaNYA

Seorang hambaNYA yang begitu kerdil di sisiNYA 1syawal1431 MYframe LOVE frame pretty ourBIGDAY photo _MG_8285.jpg

(◠‿◠)~...“♥ For The Rest Of My Life ♥”...~(✿◠‿◠)