♥ ♥ ♥ mY cOLOuRfuL LiFe ♥ ♥ ♥

Don't be sad,you will see that one day.. Everything is going to be just fine, Don't give up and try your best. Allah will always be with you...

Di sini ku berjanji disaksi rembulan
Andainya ku pergi dulu
Jikalau ku pergi dulu
Ku nantimu di pintu syurga
Pasangan yang bercinta kerana Allah, mereka mencari syurga. Mereka mencari bahagia dan kepuasan santapan jiwa. Biar runtuh awan di langit, biar bergegar di lantai bumi, lautan api sanggup direnangi. Itulah kuasa cinta. Pengorbanan yang ditawarkan demi sebuah cinta, yang menjanjikan bahagia.
Tiada insan yang sengaja mencari derita. Tiada insan yang sengaja mencari sengasara. Seperti ikan mencari air, si dahaga mendambakan seteguk minuman, mata yang mengantuk mencari bantal, demikianlah setiap insan mengerumuni cinta. Demi sesuatu yang menjanjikan bahagia.
“(Mereka diberi penghormatan serta diseru oleh Allah Taala dengan firman-Nya): “Wahai hamba-hambaku! Pada hari ini kamu tidak akan merasai sebarang kebimbangan dan kamu pula tidak akan berdukacita. (Mereka itu ialah) orang-orang yang beriman akan ayat-ayat keterangan Kami, serta mereka menjadi orang-orang Islam yang taat patuh.(Mereka diberi sebaik-baik balasan dengan dikatakan kepada mereka): “Masuklah kamu ke dalam syurga bersama-sama isteri-isteri kamu, dengan menikmati sepenuh-penuh kegembiraan dan kesenangan”

 [al-Dzukhruf 43: 68-70]

Tidak mungkin Syurga di Akhirat menjadi habuan kita, andai dunia bersalut neraka. Dunia ladang Akhirat, apa yang disemai pada hidup yang sementara ini, itulah tuaian di Akhirat yang kekal abadi.
Berjuanglah berbekalkan taqwa untuk mengharungi epilog sebuah cinta, hingga terkecap syurga dunia.
Berjuanglah sampai mengecap bahagia perjuangan, rumahku syurgaku, baiti jannati
Kejayaan bukan sebuah destinasi, ia adalah sebuah perjalanan.
Bercintalah sampai ke Syurga, wahai dua insan bercinta.

Selamat Ulangtahun perkahwinan aku yg pertama buat suamiku... Abd Rahim. 
Terima kasih di atas segala pengorbanan yang dilakukan. Owes menyayangimu dan merinduimu. 
(◠‿◠)~...“♥♥”...~(◠‿◠) بارك الله لكما وبارك عليكما وجمع بينكما في خير (◠‿◠)~...“♥♥”...~(◠‿◠)

Jalan2 di Sabah....

Hanya Sekadar Gambar. tak sempat nak bercerita.. 
jom ronda2..
nice view... awan tue mcm salji jer...
 di belakang tue Gunung Kinabalu. boleh tahan sejuk kat cnie
di puncak gunung
 
Dream World Resort
mana lembu kite nie...
di sana lembu kite... lembu kite leh terbang ker??? hihihi
 Dairy Farm
tupai nie sgt jinak
 jom mendaki
 huh!!! lagi 100meter...yeayyy mendaki bukit sejauh 1km
peace.. time nie gayat...berjalan di atas jambatan gantung yg tertinggi di ASIA
penat jugak selepas merentasi jambatan gantung yg tertinggi di Asia
 
 Bagi ikan kelah makan...RM5 utk 15minit  jer masuk dalam sungai nie...huhuhu
jom memanjat pokok...
 Jom Snorkeling...:) i love it!!
tingginyer lompat...
Kolam Air Panas di Sabah
 
Ladang Teh Sabah
 Betapa ku cinta padamu... (nyanyi mcm ct)

LOVE for u...sebab sudi scroll this pic until the end. TQ.

Related Posts with Thumbnails

My Followers

♥ Tentang Diriku ♥

My photo
Jertih, Terengganu, Malaysia
I am a person who is positive about every aspect of life.There are many things I like to do, to see, and to experience. I like to read, I like to write, I like to draw, I like to think, I like to dream, I like to talk, I like to listen, I like to joke, I like to laugh, I like to be alone, I like to be surrounded by people, I like to love. I like flowers in spring, rain in summer, leaves in autumn, and snow in winter. I like delicious food, comfortable shoes and comfortable clothes ...owh! see... so many things I like! huhuhu....peace no war..:D

Life Time

allah

* STRENGTH *

I ask for strength.. and Allah gave me difficulties to make me strong.. I asked for wisdom.. and Allah gave me problems to solve.. I asked for courage.. and Allah gave me obstacles to overcome. I asked for Love.. and Allah gave me troubled people to help. I asked for favors... and Allah gave me opportunities... " may be i received nothing i wanted.. but i received everything i need."

hambaNYA

Seorang hambaNYA yang begitu kerdil di sisiNYA 1syawal1431 MYframe LOVE frame pretty ourBIGDAY photo _MG_8285.jpg

(◠‿◠)~...“♥ For The Rest Of My Life ♥”...~(✿◠‿◠)