Azura dan Zack bersahabat sejak dari kecil.. Azura dan Zack saling cinta mencintai..
Setelah Besar... Zack melanjutkan pelajaran ke US dan Azura hanyalah seorang penganggur.. Tetapi mereka terus berhubung surat dan telefon..hinggalah 2 tahun kemudian... Zack tidak lagi menghantar sebarang berita...
Azura bersedih dan selalu berdoa agar hati Zack tidak berubah...
Setelah lebih 5 tahun... barulah Zack mengirimkankan satu surat dan minta agar Azura menjemputnya di Lapangan Terbang...
Azura sangat gembira dan merasakan Zack masih menyintainya...
Semasa menunggu Zack di lapangan terbang... Tiba-tiba bahu Azura di tepuk seseorang. Dan ternyata orang itu adalah seorang gadis yang putih, tinggi, seksi dan berbaju biru ketat.
"Kamu Azura kan?" tanya gadis Cun itu... lantas menyambung...
"Kenalkan aku Zakiah... .! Aku ingin memberitahu bahawa engkau tidak akan bertemu lagi dengan Zack. Lupakanlah dia... .." tegas gadis tersebut
Azura pucat dan hendak menangis..."Pompuan tak guna.. dah kau rampas Zack dari aku.. kau sakitkan hati ku lagi... " marah Azura..
Tiba-tiba gadis itu tersenyum dan menepuk bahu Azura dan berkata... .
"Bawa bertenang... ini akulah ... .Zack!!! nama baruku Zakiah.
Auwwww... ."
kwang,kwang,kwang... ... ... ... ...
Sedikit renungan bersama:
Lelaki Menyerupai Perempuan Dan Perempuan Menyerupai Lelaki
Rasulullah s.a.w. pernah mengumumkan, bahawa perempuan dilarang memakai pakaian Lelaki dan Lelaki dilarang memakai pakaian perempuan . Disamping itu beliau melaknat Lelaki yang menyerupai perempuan dan perempuan yang menyerupai Lelaki . Termasuk diantaranya, ialah tentang perkataannya, geraknya, cara berjalannya, pakaiannya, dan sebagainya.
Sejahat-jahat bencana yang akan mengancam kehidupan manusia dan masyarakat, ialah kerana sikap yang abnormal dan menentang tabiat. Sedang tabiat ada dua: tabiat Lelaki dan tabiat perempuan. Masing-masing mempunyai keistimewaan tersendiri. Maka jika ada Lelaki yang berlagak seperti perempuan dan perempuan bergaya seperti Lelaki, maka ini berarti suatu sikap yang tidak normal dan meluncur ke bawah.
Rasulullah s.a.w. pernah menghitung orang-orang yang dilaknat di dunia ini dan disambutnya juga oleh Malaikat, diantaranya ialah Lelaki yang memang oleh Allah dijadikan betul-betul Lelaki, tetapi dia menjadikan dirinya sebagai perempuan dan menyerupai perempuan; dan yang kedua, iaitu perempuan yang memang dicipta oleh Allah sebagai perempuan betul-betul, tetapi kemudian dia menjadikan dirinya sebagai Lelaki dan menyerupai orang Lelaki (Hadis Riwayat Thabarani). Justru itu pulalah, maka Rasulullah s.a.w. melarang Lelaki memakai pakaian yang dicelup dengan 'ashfar (zat warna berwarna kuning yang biasa dipakai untuk mencelup pakaian-pakaian wanita di zaman itu).
Ali r.a. mengatakan: "Rasulullah s. a. w. pernah melarang aku memakai cincin emas dan pakaian sutera dan pakaian yang dicelup dengan 'ashfar" (Hadis Riwayat Thabarani)

Ibnu Umar pun pernah meriwayatkan: "Bahawa Rasulullah s.a.w. pernah melihat aku memakai dua pakaian yang dicelup dengan 'ashfar, maka sabda Nabi: 'Ini adalah pakaian orang-orang kafir, oleh kerana itu jangan kamu pakai dia.'"

Mutiara untuk hari ini:

Dirimu memiliki organ tubuh yang sempurna,iaitu dua mata, dua telinga, dua tangan, dua kaki dan lidah. Engkau juga mempunyai iman, ilmu, dan rasa aman. Kenapa masih tidak bersyukur? Tidak ingatkah anda dengan firman Allah s.w.t., Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan? (ar-Rahman:13)