hehehe...post kali ini...aku nak bercerita pasal pak pandir...masih kah kau ingat nama nie..haaa...daa tak ingat laa tue..ke buat2 tak ingat nie....mase dulu kala..bile cerita jer pasal pak pandir memang xkering gusi dibuatnye...meh cni nak citer...

Bermula laa..al-kisahnya....

Pak Pandir adalah seorang anak yang baru saja mendapatkan harta warisan setelah ayahnya meninggal. Tetapi ia bingung di manakah ia perlu simpan wang tersebut. Hendak simpan di bank takut kalau-kalau banknya bangkrup. Diletak dibawah bantal, nanti diambil pencuri.

Setelah berfikir cukup lama, akhirnya ia mendapat idea, ia menanam wang itu dibelakang rumahnya, lalu memasang papan peringatan dengan tulisan yang sangat besar “TIDAK ADA WANG DISINI!”. Ternyata temannya Pak Pandir yang bernama Si Luncai melihat apa yang dilakukan Pandir.

Setelah lewat tengah malam, Luncai pun menggali tanah itu untuk mengambil wang tesebut. Setelah ia mendapatkan wang itu dan supaya tidak dicurigai, maka Luncai mengganti tulisan yang ditulis Pandir dengan ayat “BUKAN LUNCAI YANG AMBIL!”.

p/s:sajer nk hiburkan hatiku ini...huhuhu...

- jom mai pakat masuk takaful...- jgn jd mcm pak pandir...huhuhu..

dipetik dari cerita kelakar.com


Mutiara untuk hari ini:

Jika suatu saat fikiranmu diliputi kekalutan,atau hatimu dibayangi kesedihan, atau keluarga dan harta meninggalkanmu maka jangan sekali-kali merasa putus asa kerana boleh jadi Allah s.w.t telah mempersiapkan di sebalik itu kebaikkan yang banyak bagimu.